سرهنگ اسدی

علمی وادبی و هنری

سرهنگ اسدی

علمی وادبی و هنری

خواص موز

Image may contain: plant


• موز به علت داشتن اسید آمینه تریپتوفان که در عملکرد سروتونین مغز نقش دارد، قادر است خلق و خوی شخص را عوض کند و نوعی آرامش به وجود آورد.

• موز دارای فیتوکمیکال‌هایی است که از درد و گرفتگی (cramps) ماهیچه‌ها جلوگیری می‌کند.
• در موقع از دست دادن آب بدن به هر دلیلی، موز سبب جبران پتاسیم بدن شده و از صدمه استخوان‌ها جلوگیری می‌کند.
• موز می‌تواند عوارض دوره پریود را در زنان تخفیف داده مخصوصا با تنظیم متابولیسم قند خون از بروز استرس جلوگیری کند.
• موز از جمع شدن آب در بافت‌های بدن جلوگیری می‌کند و در افرادی که به بیماری قند دچار هستند از ازدیاد وزن بدن پیشگیری می‌کند.
• چون موز حاوی مقدار زیادی پتاسیم و مقدار ناچیزی سدیم است بهترین داروی کنترل فشار خون بالا است که در نتیجه از بروز سکته‌های قلبی و مغزی جلوگیری می‌کند.
• موز دارای مقداری آهن است که می‌تواند از بروز کم خونی جلوگیری کند.
• پکتین یا نوعی فیبر موجود در موز در هضم غذا موثر بوده و عملکرد سموم فلزات سنگین را که به همراه غذا و آب و محیط زیست آلوده به بدن می‌رسند، خنثی می‌کند.
• موز یکی از بهترین داروهای پیشگیری و درمان یبوست است و برعکس عقیده‌ی بسیاری از مردم اسید معده را متوازن می‌کند و نوعی آنتی اسید طبیعی است.
• مطالعات زیادی نشان می‌دهند که افرادی که در رژیم غذایی خود مقداری موز منظور می‌کنند خیلی کمتر به سرطان‌های کلیه و دستگاه گوارش و پروستات دچار می‌شوند.
• موز تقویت کننده سلول‌های مغز و اعصاب است و مصرف مدام آن امکان بروز آلزایمر و پارکینسون را کاهش می‌دهد. کودکانی که موز می‌خورند توانایی یادگیری آنها بیشتر از دیگران است.
• در طب سنتی از لایه داخل پوست موز برای درمان زگیل استفاده می‌شود